Super Hotshot, Waarom?

Mar-9-2012

Zoals velen waarschijnlijk al is opgevallen, is de re-release van de Super Shot niet gewoon “een re-release van de Super Shot”. Tamiya had namelijk besloten dat een naamsverandering naar Super Hotshot nodig was. Waarom?

Op het forum waren velen eigenlijk wel nieuwsgierig naar de achterliggende reden. En stiekem waren wij dat ook wel. Dus hebben we de stoute schoenen maar aangetrokken, ons getransformeerd tot TG Detectives&Co en geprobeerd om hierover meer te weten te komen.

Hoe pak je dat dan aan? Eigenlijk simpel, gewoon door Tamiya Japan direct mailen. Tamiya Japan heeft aangegeven dat deze vraag inderdaad vanuit meerdere grote Tamiya gerelateerde websites tot hun is gekomen. En dat de ophef over deze naamsverandering niet ongemerkt aan hun voorbij is gegaan.
Helaas deelden zij ook mede dat deze beslissing is genomen en dat zij hier gaan achterliggende reden kenbaar kunnen maken. De belangrijkste quote uit hun antwoord luidt als volgt:

 

We understand that fans have been curious regarding the name adjustment
ever since news of this much-anticipated re-release appeared on the
internet.  Indeed we have been following the discussions on some of the
more well-known Tamiya fan forums and R/C forums with interest.
Unfortunately we cannot reveal the reason to the general public, so we
regrettably must leave fans to their imaginations with regards to this
topic.

 

Zou het eventueel een copyright kwestie zijn? Een ander bedrijf dat deze naam reeds gebruikt en hier bezwaar tegen maakt? Dat laatste is niet ondenkbaar, aangezien een vlotte google-actie ons al leidt naar een Amerikaanse koeriersdienst die deze naam draag. En een Amerikaanse organisatie rondom vaccins… Wat denken jullie?

 

Share and Enjoy

Gepost in Gekkenpraat, Tamiya-nieuws