Willy’s nieuwe ride?

Jan-27-2012

Hebben jullie het al gezien??! Wild Willy heeft tegenwoordig een nieuwe auto! Wij hebben hem al gespot in zijn nieuwe Volkswagen bus en speciaal voor jullie wat foto’s gespot en wat extra informatie ingewonnen.


Leuke old-school box-art

De nieuwe volkswagen bus is gebaseerd op de eerste generatie type 2 bussen van VW, een bekende uitvoering voor de verzamelaar. Tamiya heeft een speelse twist gegeven aan de bus door hem op een WR-02 chassis te zetten (bekend van de WWII). De banden en velgen kennen de meesten van ons waarschijnlijk al van Vanessa’s Lunchbox en de Midnight Pumpkin.

Naast het aparte chassis met de monster truck achtige banden zit er ook een driver in de bus. Eentje die verdacht veel lijkt op de driver die we kennen van de Wild Willy. Leuk detail is dat deze Willy is geplaatst op dezelfde romp, als degene waarop we hem konden vinden in Willy’s Wheeler.

Al met al een leuke en eigenzinnige auto (wat toch kenmerkend is voor Tamiya), maar daar is ook wel alles mee gezegd. Hij is niet heel realistisch en vermoedelijk ook niet heel erg terreinwaardig (de WWII, is daar namelijk ook niet bepaald op zijn plaats. Heeft echter wel een hoge funfactor). Nice to have voor de Tamiya verzamelaar en potentieel een leuke body om misschien een mooie scale bus van te maken op bijvoorbeeld een m-chassis? We zullen het zien als de kit gereleased wordt. Uiteraard kan je dat dan weer hier lezen. Ter afsluiting nog wat specs en afbeeldingen:

specs:
- schaal is 1/12
- Gratis bonus parts in de vorm van 8x ball bearings (eerste release batch).
- Voor sommigen misschien helaas, een lexaan kap.
- Achterwiel aangedreven
- Tamiya TEU-104BK ESC
- 540-J brushed motor

En dan nog wat laatste fotootjes om het af te leren ;)

Foto’s via TamiyaUSA en Tamiyablog

Share and Enjoy

Gepost in Kit-(p)review, Tamiya-nieuws