Stadium Blitzer – An Epic Journey (+ compo)

Oct-30-2011

De zomervakantie en de zomer hebben we inmiddels al weer ver achter ons gelaten. Echter denken we vaak met heimwee terug aan deze mooie tijd… Vandaar ook dat wij de tijd rijp achten om wat sentiment van onze trip naar Zweden omhoog te halen.

Tijdens deze vakantie was onze Stadium Blitzer mee voor het nodige vertier. Want zeg nou zelf, wat is een vakantie zonder Tamiya? De Stadium Blitzer heeft voor de nodige uurtjes vermaeck gezorgd, door te rijden en mooie locaties te zoeken voor gave filmshots.

Daarnaast hebben we de nodige ervaring opgedaan met de Castle Creations Sidewinder SCT combo. Wat een enorme power heeft deze set, zeker op een achterwielaangedreven beest als de Stadium Blitzer. Voorzichtigheid met het gas was wel geboden om niet direct controle te verliezen. Een echte aanrader voor als je van pit houdt en uitdaging zoekt tijdens het rijden.

Zeker in combinatie met een goede Li-Po is het een enorme kunst om de boel goed te controleren. Wij hebben met 2s en 3s Li-Po’s gereden van Vapextech, met 2s was het al pittig, maar 3s was onhoudbaar. Het geeft zeker een kick, maar ontspanning krijg je er niet van ;-) De packs leverde lang vermogen en zakten niet snel in, hier waren we erg over te spreken. Enige nadeel is dat voor packs die niet het originele stickpack formaat hebben sommige chassis lichtelijk aangepast moeten worden.

Wil je gemakkelijk kunnen rijden, dan is een dergelijk combo van een brushless-set op een achterwiel aandrijver niet aan te raden. Maar zoek je wat uitdaging, dan zul je dat zeker krijgen.

Maarja, genoeg geluld. Tijd voor beelden ;-) (wel in HD kijken!)

Tamiya Stadium Blitzer – An Epic Journey

Deze video is niet alleen de trip van de Stadium Blitzer door Zweden. Maar tevens hoe Joran en ik denken dat de nieuwe promovideo’s van Tamiya er uit zouden moeten zien.
Dit riep bij ons de vraag op hoe zouden onze bezoekers denken dat de promovideo’s van Tamiya er uit moeten zien. Een perfecte reden om een dergelijke compo in het leven te roepen dus. Daarom roepen we iedereen op om zijn zijn of haar video-archieven te duiken of de camera bij de hand te nemen en zelf een promovideo in elkaar te steken. Binnenkort zullen er meer details volgen omtrent deze compo.

 

Gepost in (Off-)Roadtrips, Filmpie!
 1. gnomefreedom @ October 30, 2011, 14:44

  NIce video. Een video comp lijkt me een geweldig idee.

 2. SiR-ROUND @ October 30, 2011, 16:05

  Mooie shots hoor. Jammer dat je niet alsnog over ‘t spinnetje heen reed…

  Gegegege, ik heb het niet zo op insecten.

 3. monster_beetle @ October 30, 2011, 16:09

  Haha, we bliezen die spin in ieder geval wel uit evenwicht. Is toch meer dan niets :P

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.