58497 Tamiya Vajra eerste foto

Jul-24-2011

De afgelopen weken zijn er behoorlijk wat Tamiyagekken geweest die in spanning zaten om te zien wat de Tamiya Vajra wel niet zou worden, de verwachtingen zijn onder de Tamiyagekken zeer hoog. Dit aangezien deze auto gebaseerd zal zijn op de Avante (door Tamiya ook wel aangeduid als Avante Truck) en een adviesprijs zal dragen van $800,- zeker niet onterecht.

Zoals gezegd zal de Avante de basis vormen voor deze Truck, wat op de afbeelding rechtsonder ook duidelijk te zien is, bijvoorbeeld aan de achterwielophanging.

Het chassis zal bestaan uit carbon upper- en lower-decks. Deze zijn echter wel iets verlengd ten opzichte van de originele avante, waardoor een wielbasis van 275mm zal worden behaald. Hij zal worden voorzien van aluminium C-Hubs en ook kogellagers meekrijgen. Ook wordt er ditmaal geen standaard motor meegeleverd, maar een 25 turns GT Tuned motor. Het is natuurlijk geen standaard motor, maar als je een dergelijke high-end auto levert mag je toch eigenlijk wel een brushless setje erin verwachten. Zeker aangezien we dat ook in de Levant en Super Levant vinden, welke auto’s van hetzelfde kaliber zijn maar dan toch net een tikkie minder high-end.

Het zal voor velen zeker een verrassing zijn wat deze auto is geworden, velen hadden de verwachting dat dit misschien de eerste echte serieuze stap van Tamiya in de short course scène zou betekenen. Dat is het zeker niet, het is een ouderwetse stadium truck geworden. Waar op zich niets mis mee is, aangezien dat vaak geweldige auto’s zijn om mee te rijden. Zeker als zo high-end zijn. Maar toch zullen we allen nog met smart wachten op het moment dat Tamiya een echte serieuze short-course racer ter wereld brengt.

Gepost in Tamiya-nieuws
  1. Tamiya1970 @ November 4, 2011, 18:15

    Een heel mooi chassis maar dan alleen voor de liefhebber denk ik.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.