Stadium Blitzer 2010 – the build part 3

Jul-20-2011

En daar is dan alweer het 3e deel van de build van de Stadium Blitzer, wat tevens inhoudt dat we alweer zijn aanbeland bij screw bag C. Dit is de 3e en tevens laatste screw bag van de kit. De reeds gebouwde delen (klik en klik ;) ) zullen hier worden samengevoegd tot een geheel.

De eerste stap van deze screw bag, betreft stap 18 uit de manual. Hier zal de reeds gebouwde achterwielophanging, alsmede de demperbrug op het chassis worden gemonteerd.

In stap 19 wordt de skidplate voor deze achterwielophanging eraan toegevoegd.

En vervolgens zetten we in stap 20 de voortrein aan het chassis. Het geheel begint nu zo langzamerhand ook al lekker op een auto te lijken… ;) Excuus voor het ontbreken van een foto met het onderdelen overzicht :oops:

Net als bij de montage van de achterwielophanging, wordt de montage van de voorwielophanging ook gevolgd door het monteren van de bumper.

Het enige wat nu nog ontbreekt om een beetje een degelijke ophanging te hebben, zijn de schokdempers rondom. In stap 22 tot en met 27 worden de schokdempers dan ook in elkaar gezet en aan het chassis geschroefd, met de volgende foto’s tot gevolg…

Nu nog enkel een paar wielen er onder knallen en in principe zijn we klaar om hem van jetje te geven (op de electronica na in dit geval dan…) ;) .

En dan is het helaas alweer gedaan met het echte bouwen :( . Maar gelukkig hebben we nog een body waar we ons flink op uit kunnen leven. Deze al ligt uitgeknipt en wel te wachten op zijn spuitbeurt. Het enige dat nog ontbreekt, is de juiste verf. Van de week dus maar eens even kijken of de LHS de juiste kleuren nog heeft liggen, het zou in ieder geval wel makkelijk zijn ;)

Een leuk puntje dat mij is opgevallen tijdens het uitknippen van de body, is dat ze hiervoor de originele mal van de eerste release hebben gebruikt. In het lexaan is namelijk nog het originele productnummer 58106 te vinden.

Binnenkort zal dus het gefinishte product op de frontpage van TG te bewonderen zijn. En daar zal nog een heel leuk extraatje bij te zien zijn, het heeft iets te maken met Daniel Cockersell,  James French a.k.a. Beetlelover en Ray.
Degenen die TG in het verleden al hebben gevolgd zullen nu misschien al wel enig idee hebben wat het zal zijn. En anders raad ik het zeer zeker aan om eens wat rond te zoeken op TG ;)

Oh ja, wie weet verschijnt er van de week nog wel een foto op onze twitteraccount

Gepost in Garagenieuws, Kit-(p)review

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.