Stadium Blitzer 2010 eerste indruk

Jun-18-2011

De meeste Tamiyagekken hebben een goede relatie met hun postbode, welke hun meestal voorziet van alle noodzakelijke Tamiya-gerelateerde zaken. Zo wordt bij ieder pakket weer verzekerd dat wij ons niet hoeven te vervelen in onze vrije tijd. Deze week kwam de postbode hier ook weer een pakket bezorgen waarmee weer is gegarandeerd dat er de komende tijd genoeg te doen zal zijn op Tamiyagebied.

Dit maal betrof het een pakket met daarin een Stadium Blitzer re-release afkomstig van JV-RCstore. Tijd voor een first look dus ;)

Zo op het eerste gezicht lijkt er niet veel bijzonders te zijn als we de doos pakken, hij ziet er hetzelfde uit als de doos van de originele Stadium Blitzer. Als we echter ietsje beter kijken zien we dat er een klein verschil is ten opzichte van de originele release. Er is namelijk achter de modelnaam tussen haakjes 2010 gezet, het doet mij zeker deugd dat hier de originele box-art in ere is gelaten en dat er slechts heel subtiel duidelijk wordt gemaakt dat het een re-release betreft.

Als de box wordt geopend zien we wederom een vertrouwd tafereel, alle parts-trees netjes geordend in zakjes. En de body in een eigen compartiment om zo beschadiging te voorkomen. Enkel de manual heeft een andere afbeelding op de voorkant dan de originele release.

Aan de linkerkant de originele manual, aan de rechterkant de manual van de Re-release

Tijd om het een en ander uit de doos te halen dus, kijken of het dan allemaal nog zo vertrouwd is ;)

Zoals te zien niet ontzettend veel heftige zaken die men niet zou verwachten. Wat echter wel meteen opvalt, in de positieve zin van het woord, is dat de wheel-arches van de body al ongeveer uitgestanst zijn. Bij een enkele wheel-arch was het nodig om even een klein duwtje met de duim te geven om hem eruit te krijgen. Knippen is hier niet nodig, wat erg fijn is, aangezien de wheel-arches zijn uiteindelijk toch altijd de moeilijkste en meest frustrerende delen van de body om uit te knippen. De rest van de body moet vanzelfsprekeng nog wel worden uitgeknipt.

Nu enkel nog kogellagers bestellen en dan aan het bouwen slaan. In de tussentijd kan ik mij nog vermaken met de build van de Ford, waarbij ik inmiddels toch ook wel tegen enkele lastige puntjes ben aangelopen.

Gepost in Aanschafjes, Kit-(p)review, Reviews
  1. SiR-ROUND @ June 18, 2011, 20:03

    Wat een leuke bak! Zie graag het vervolg van de build.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.