M-04S Ford F100 Project Part 3

Apr-26-2011

Het is inmiddels alweer even geleden dat er iets over dit project is gepost, nu een paar weken hard leren en examens beulen verder is het dan toch eindelijk weer tijd voor update. Ik heb in de verloren uurtjes mijn tijd gestoken in het verder afmaken van de toolbox. Deze is nu dan ook in een ver gevorderd stadium ;-)

Zoals te zien heb ik een deksel voor de toolbox gemaakt, waarbij toch een vervelend probleem om de hoek kwam kijken. Dat is namelijk het volgende; het hout dat op de basis van styreen wordt gelijmd, is in eerste instantie wel recht, maar trekt wegens de lijm waarmee het op het styreen wordt gelijmd krom. Het is mogelijk dat het aan de gebruikte lijm ligt (Revell Contacta Professional), maar daar ben ik niet zeker van.

Om het geheel weer recht te krijgen heb ik het laten weken in water en vervolgens tussen twee platen ingeklemt met lijmklemmen.

Dit leek goed uit te pakken, de deksel is dan ook een poos recht geweest. Maar op het moment van schrijven is hij toch weer een stuk krommer getrokken. Hoe ik dit ga oplossen is nog een punt om over na te denken. Maar dit zal zeker goed gaan komen, in het ergste geval moet ik een nieuwe deksel maken en het hout erop bevestigen met een andere lijm.
Maar vooralsnog heb ik het idee dat dit goed zal gaan komen, dit omdat er nog scharnieren op de uiteinden van het deksel zullen worden gezet, welke ervoor zorgen dat hij recht zal worden getrokken wanneer hij op de box wordt bevestigd.

Daarnaast zit ik te overwegen om een soort van subframe onder het deksel te maken om hem mooier te doen voorkomen als hij open is. Denk hierbij aan het geraamte dat we onder de motorkap van onze 1:1′s vinden.

Als we verder kijken naar de box zelf, kunnen we zien dat er hoekprofielen op zijn gezet. En dat er kleine strips styreen aan de boven- en onderkant zijn gezet om zo voor een mooie afwerking van de randen te zorgen.

Op de laatste foto zien we ook meteen hoe de toolbox in de bak bevestigd zal gaan worden. Aan de binnenkant is een strip gemaakt met 3 gaten waarmee hij aan de body zal worden vast geschroefd. Ook valt er een groot op, dit is wegens de lightkit die erin gezet zal worden. In eerste instantie zou de lightkit gewoon in de toolbox worden gezet, en zouden de LEDs door de twee gaten aan de linker- en rechterkant worden geleid. Alleen blijkt nu dat de hoogte net niet genoeg is, dus ben ik genoodzaakt om de lightkit er op de kop in te monteren.

De unit is nu makkelijk te bedienen vanaf de onderzijde. De keuze om deze in de toolbox te maken is gemaakt omdat er op het chassis zelf zeer weinig plaats is om naast de regelaar en ontvanger ook nog een lichtsetjes te monteren. Het leuke is nu wel dat er een goede manier moet zijn om deze unit te camoufleren indien de toolbox zal worden geopend. Hoe dit gedaan zal worden is nog een punt waarover ik nog eens even flink zal mogen brainstormen.

Nog genoeg te doen dus…

Ook staat de kleur die de auto zal worden inmiddels vast, te weten een geweldig old-school  mintgroen ;-)

Mocht je ondersteboven zijn van deze auto, dan kun je deze hier kopen ;-)

 • Twitter
 • Facebook
 • LinkedIn
 • Digg
 • Hyves
Gepost in Garagenieuws
 1. Bert @ April 26, 2011, 20:42

  Ziet er super uit Jules!

  een klein u profieltje eronder zal zeker helpen, maar wellicht dat lakken aan de boven en onderzijde voor het verlijmen ook goed helpt.

  Even proberen op een proefstukje?

  Succes met het project!

 2. monster_beetle @ April 26, 2011, 21:40

  Thanks :-)
  Dat lakken kan ik inderdaad eens uittesten. Geen gek idee, had dit nog niet gedaan omdat het naderhand ook nog moet gebeuren over de gehele toolbox. Maar het moet de houtvezel wel dichtmaken en ongevoelig voor de lijm inderdaad.

Reageer

Je moet ingelogd zijn om te reageren.